Starkes bygg ser till att villa i Göteborg får nytt tak.

Tak

Takbyte i Göteborg

Vi utför takbyten i Göteborg

Vi utför takrenoveringar med läkt, pannor, stuprör, hängrännor, vindskivor, vattenavvisare, skorstensbeslag och allt som hör till efter kundens önskemål. Vi kan också hjälpa till med mindre projekt som att enbart byta vindskivor eller hängrännor i fall kunden önskar.

Att byta taket är en stor investering och det är viktigt att arbetet utförs korrekt och att det slutliga resultatet lever upp till dina förväntningar. Att byta tak är ett hantverk som kräver engagerade hantverkare med kunskap. När du anlitar oss på Starkes bygg för ditt tak kan du lita på att våra erfarna medarbetare gör ett bra jobb och att resultatet blir ett stabilt tak som håller länge.

Att tänka på vid takbyte

Att byta tak är ibland nödvändigt. Det bör ses som en investering som faktiskt kan höja husets värde, men också förlänga husets livslängd om det utgör ett fullgott skydd för vind och väta. En rekommendation är att låta en kunnig hantverkare se över taket innan du bestämmer dig för att byta hela taket. I många fall kan en enklare eller mer genomgående renovering vara en bättre och framförallt mer prisvärd lösning för ditt tak.

Vid takbyte bör du fundera på vilken typ av tak som är det mest lämpliga för just ditt hus. Är ditt hus gammalt kan det vara värt att se över möjligheterna för tilläggsisolering, och om du vill byta material på taket kan du behöva se över reglerna för bygglov i din kommun.

Våra hantverkare är kunniga inom tak och takbyten och hjälper dig gärna att se över möjligheterna för just ditt tak. Kontakta oss så berättar vi mer.

hantverkare i göteborg byter tak på villa

Då behöver du byta tak

Det finns ett antal tecken som tyder på att taket börjar bli dåligt och så småningom behöver bytas ut. Det kan handla om t.ex:

  • – Takpannor som lossnat eller är trasiga
  • – Ojämnheter i taket som kan tyda på skadad läkt
  • – Undertaket har ändrat färg eller skiftar i färg
  • – Du skymtar mögel på råspont eller vind
  • – Grus i hängrännorna kan vara tecken på att takpannorna börjat vittra sönder

Kontakta oss för rådgivning eller kostnadsfri offert för takbyte eller renovering.