Ny altan med inglasat uterum i Göteborg

Altaner

Vi bygger altaner och uterum, även inglasade, helt efter kunders önskemål

Altaner och uterum efter behov

Vi har under åren hjälpt många kunder med altaner, uteplatser och uterum under åren. Altaner förekommer i många olika utföranden och vad du använder din altan till är helt upp till dig. Vi använder byggmaterial av hög kvalitet och bygger utifrån vad som passar bäst för dig och ditt hus. Vi bygger allt från traditionella plana altaner till altaner i olika etapper, med tak, uterum med eller utan glaspartier och så vidare. När det kommer till altaner är valmöjligheterna nästan oändliga och bara fantasin sätter gränser.

En altan känns nästan som standard i de flesta svenska villor. Altaner fungerar som en naturlig gräns mellan ute och inne och ger oss möjlighet att ta tillvara på det fina vädret under sommarhalvåren. Med ett uterum i anslutning till din altan kan du nyttja altanen under större delar av året och blir inte begränsad av lägre temperaturer och dåligt väder.

Ska du bygga altan finns det några saker att tänka på för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Allt från placering till val av material spelar roll. Kommer altanen användas till middagar och umgänge med familj och vänner på kvällstid är kvällssol att föredra. Lagom med insyn eller fin utsikt är också två aspekter som kan vara viktiga i avgörandet av altanens placering, lika så att det ska vara enkelt att ta sig till altanen både från trädgården och huset. En duktig hantverkare kan hjälpa dig med allt från val av placering och material till färdigbyggd altan. Kontakta oss så berättar vi mer.

Inglasat uterum

Inglasade uterum blir allt vanligare och passar utmärkt i anslutning till din altan. Ska du bygga uterum är det precis som med alla andra byggprojekt viktigt med förberedelserna för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Du bör till exempel fundera på om du vill använda ditt uterum även på vintern eller enbart på sommaren eftersom det spelar roll för konstruktionen på glaspartier och väggar. Önskar du hjälp att planera eller bygga altan och uterum kan du kontakta oss.

Altan med inglasat uterum i Göteborg

Bygga uterum

Ett uterum på altanen tillför mervärde till ditt hem och du kan njuta av din uteplats och altan under större delar av året. Med ett uterum nyttjar du din altan oavsett väder då varken regn eller blåst är ett hinder för sociala tillställningar på altanen. Att bygga uterum tillför vardagslyx i form av morgonkaffe i frisk luft, grillkvällar på sommaren och mysiga stunder med en kopp te när vinden viner utanför.

En annan fördel med ett uterum är att möbler och inredning är skyddade från pollen, damm och annan smuts. Du själv är dessutom också skyddad mot t.ex. getingar och mygg.

Du väljer själv hur stor del av uterummet som ska vara inglasat. Vissa uterum är helt i glas medan andra har vissa väggar eller delar av väggarna i trä kombinerat med öppningsbara glaspartier eller stora fönster. Kontakta oss så berättar vi mer.